2 Kasım 2014 Pazar

Afro Samuray Tanıtım




Çok küçük yaşta babasının gözlerinin önünde öldürülmesine şahit olan ve o günden beri babasının intikamını almak için çalışan ve ona engel olmak isteyen herkesi temizleyen afro-amerikan bir samurayın 5 bölümlük hikâyesi.

Eski zamanlarda insanların güç simgesi olarak gördükleri iki adet kafa bandı vardı. Her kim bu kafa bantlarından iki numaraya sahip ise o ancak bir numara ile düello yapma hakkı kazanırdı. Bir numara olmak ise o devirde bir tanrı olmak ile aynı anlamdaydı.

Afro samuray’ın babası eski bir numaradır ve iki numaranın kendisi ile karşılaşmak istemesi üzerine düelloya tutuşurlar. Babası düelloya başlamadan önce oğluna “Burada bekle, evlat. Yakında sona erer…” dedikten sonra gider. Gerçekten de kısa süre sonra düello sona erer ve babası iki numara tarafından mağlup edilir. Bütün olan bitene şahit olan küçük Afro babasının gövdesinden ayrılan başı yanında ağlamaya başlar. Babasını öldüren yeni bir numara kendisine meydan okur. “Bir tanrıyla dövüşmeye hazır olduğunda bana meydan oku.”

Bunun ardından Afro tüm öfkesi ve intikam isteği ile bu meydan okumaya cevap vereceği gün için hazırlanır. Bu süre zarfında karşılaştığı olaylar ve kişiler Afro’nun daima zihninde yer etmeye devam eder.

Seri, sadece 5 bölüm olduğu ve toplamda 2 saat civarı bir süreye sahip olduğu için izlendiğinde pek de pişman olunacağını sanmam. Ayrıca soundtrack albümü de 5 bölümlük bir seri için fena sayılmaz.

Not: Serinin 5.bölümü bittikten sonra Afro Samuray: Resurrection adlı filminin de en kısa sürede izlenmesini tavsiye ederim. Filmde yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Filmde Samuel L. Jackson’ın da payı olduğunu bildirmek isterim.


Herkese bol animeli günler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Populer Yayınlar

Yazar Alımları

Yazar Alımları Açılmıştır...
Başvurularınızı bekleriz.

Goruntulenme

Bumerang Üyesi

Bumerang - Yazarkafe

TurkAnime Üyesi