22 Ekim 2014 Çarşamba

Barakamon

 
Bölüm Sayısı: 12
Tür: Komedi/ Günlük Hayat
My Anime List Puanı: 8.55
Benim Puanım: 10/10

 Bir kaligrafi (güzel yazı yazma sanatı) sanatçısı olan Handa Seishu katıldığı sergide eseri ünlü bir kaligrafist eleştirilince çok sinirlenir ve yumruk atar. Bunun sonucu olarak Handa Seishu şehirden uzakta bir köye taşınmak zorunda kalır. Hikaye burada yaşamaya çalışan Handa'nın etrafında geçiyor.


 Konu ve türlerine ilk bakıldığı zaman Barakamon basit bir anime gibi görünüyor. Özellikle günlük hayatı anlatan episodik animeler yerine aksiyon seven biriyseniz sizi kolayca uzaklaştırabilir. Gene de komedisi gerçekten sağlam ve orjinal bir seri. Benim için komik olmayan tek bir bölümü bile yoktu. Komedisinin başarılı olmasındaki en büyük etke. karakterlerin her birinin ayrı eğlenceli olması.

 Barakamon müzikler açısından da son derce başarılı. Özellikle Super Beaver'in söylediği açılış parçasını çok sevdim. Kapılış paçasını açılış parçasını sevdiğim kadar sevmesemde oldukça hoştu. OST'ları animeye cuk diye oturmuş.

Serinin seiyuuları çok beğendiğimi itiraf etmeliyim. Çocuk karakterlerin seiyuularıda tıpkı onlar gibi çocuk olması animeye ayrı bir renk katmış. Bunun yanında Ono Daisuke her zamanki gibi son derece başarılıydı.

Animasyon yönünde ne kötü ne iyiydi. Genel olarak orta halliydi. Gene de çizimler ve renkler oldukça sıcak bir ortam oluşturmuş.

Kısaca özetlemem gerekirse Barakamon her açıdan başarılı ve eğlenceli bir anime. Barakamon belki de son zamanlarda izlediğim en komik ve sıcak animeydi. Her bölümü ayrı eğlenceliydi. Bazen izlerken gerçekten 20 dakika geçtiğine inanasım gelmiyordu. Eğer sadece gülecek eğlenecek, bir anınızda size tebessüm ettirecek türden bir şey arıyorsanız Barakamon'a başlamanızı şiddetle tavsiye ediyorum ^^.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Populer Yayınlar

Yazar Alımları

Yazar Alımları Açılmıştır...
Başvurularınızı bekleriz.

Goruntulenme

Bumerang Üyesi

Bumerang - Yazarkafe

TurkAnime Üyesi